10 questions for the university abroad / 10 запитань абітурієнта до зарубіжного університету

10 запитань абітурієнта до зарубіжного університету

Окрім вивчення красивих брошур зарубіжних ВНЗ українцям, які бажають вирушити на навчання за кордон, не завадить переконатись у тому, що університет, в який вони планують вступати, повністю відповідає їхнім можливостям та очікуванням. Для цього варто звернутися з низкою запитань до представниказакордонного університету.

Наприклад, ви можете спитати про можливості отримання стипендії, яку пропонує навчальний заклад. Однак ВНЗ отримують сотні таких запитів, тому ваше повідомлення не буде виділятися з безлічі інших і навіть може залишитись без уваги. Чим більш нестандартним або персоналізованим буде ваше запитання, тим більша ймовірність, що воно знайде відгук у співробітників університету, які його прочитають.

Є багато й інших речей, які ви повинні з'ясувати. Конкретні запитання, безумовно, залежать від вашої індивідуальної ситуації, однак наведені нижче ідеї, швидше за все, допоможуть вам сформувати ваш особистий список запитань.

1. Де я буду жити?

Які варіанти розселення студентів пропонує ваш навчальний заклад? Буде це проживання на території кампуса чи за його межами? Наскільки дорогим є проживання, що входить у пакет наданих послуг? Чи гарантоване вам проживання на території студентського містечка в перший рік навчання? Яку допомогу надає університет, щоби знайти житло поза кампусом?

2. Який склад іноземних студентів університету?

Яка частина іноземних студентів в університеті? З яких країн приїжджають на навчання ці студенти? Чи багато студентів з України? Якщо так, то які клуби чи спільноти діють для адаптації українських студентів у цьому університеті?

3. Яким чином проходить навчання?

Як побудовано навчальний процес? Що переважає – лекції, лабораторні роботи чи семінари? Скільки студентів в одній групі? Якою є структура звичайної лекції/семінару? Ви будете працювати незалежно один від одного чи в команді з декількох студентів? Скільки годин ви будете проводити на території кампуса щотижня? Чи включають ці години індивідуальне спілкування із професорами?

4. Що конкретно ви будете вивчати на вашому курсі?

Чи можете ви отримати інформацію про деякі конкретні деталі матеріалу, який ви будете вивчати, такі як імена конкретних авторів чи тематика кейсів? Наскільки поглибленим буде навчання? Чи можете ви вибирати конкретні модулі із запропонованого набору? Чи ж є основний навчальний план, обов'язковий для всіх?

5. Чим зараз займаються попередні випускники вашого курсу?

Чи є серед випускників вашого університету знамениті фахівці у вашій галузі? Можливо, є хтось, кого б ви хотіли наслідувати? В яких компаніях або організаціях ці випускники в даний час працюють? Не могли б ви пройти стажування в одній із цих компаній або за участю одного із цих професіоналів? Чи є певні незвичайні шляхи розвитку кар'єри, які випускники пройшли і могли би порадити вам?

6. Що я повинен вивчати, якщо хочу продовжити навчання в магістратурі?

Якщо у вас є прагнення вчитись у магістратурі, ви повинні зрозуміти, за яким напрямом ви повинні навчатись на бакалавраті.

7. Уточніть крайні строки подачі документів

Які в точності ці строки? Чи існують різні строки для студентів з різних країн? Які крайні строки подачі документів на отримання стипендії? Які етапи треба пройти, щоб укластись у ці строки?

8. Що являє собою навколишня територія/регіон?

Чому ви повинні вчитись у цьому регіоні? Які в ньому основні пам'ятки? Наскільки легко пересуватись, використовуючи громадський транспорт? Чи є ваше місто студентським, чи воно являє собою традиційний коктейль з людей різного віку та професій?

9. Як університет допомагає працевлаштуватись після навчання?

Чи має університет зв'язки з місцевими, національними або міжнародними організаціями у своїх галузях? Чи зацікавлені ці організації у ваших майбутніх знаннях і кваліфікації? Чи наявний кар'єрний офіс на території кампуса? Чи є можливість стажування в рамках курсу?

10. І, нарешті, спитайте про стипендію

У багатьох країнах, таких як, наприклад, Сполучені Штати, численні види стипендій надаються за дуже вузьким критерієм: наприклад, тим, хто додатково вивчає китайську мову й одночасно захоплюється баскетболом. Тому бажано супроводити запит на стипендію переліком ваших індивідуальних особливостей та інтересів. Навіть якщо ваш набір інтересів і можливостей не підійде за критеріями, ваш запит буде персоналізованим, і ви отримаєте корисну пораду від адміністрації.

Кiлькiсть переглядiв: 212

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 18 Квітня 2016

Фотогалерея